#vrilissiaporeiaefthinis

Ευσταθία Οδυσσέως Βαλιάντζα-Αφτιά

Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Διδάκτωρ Επιστημών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική (Μ.Sc.Purdue University), στον τομέα της Μηχανικής του Περιβάλλοντος (Εnvironmental engineering).

Είναι αριστούχος Διδάκτωρ Επιστημών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από τον Φεβρουάριο του 2009, και έχει διδάξει επί διετίαν (2011-2013), ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια με εντολή διδασκαλίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τα μαθήματα: «Φιλοσοφία των Τεχνικών Επιστημών» και «Περιβαλλοντικό Δίκαιο».

Τα τελευταία 14 χρόνια, ασχολείται συνειδητώς και συστηματικώς με την περιβαλλοντική αγωγή και εκπαίδευση μικρών παιδιών στην Φύση, καθώς και με την σχετική συμβουλευτική γονέων και νηπιαγωγών.

Είναι επίσης Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος (2019) Πανελληνίου Συλλόγου Αριστοτελικής και Περιβαλλοντικής Αγωγής Νηπίων και Νέων (ΠΑΣΑΠΑΝ), με παρόμοιους σκοπούς.
Η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά είναι μητέρα δύο παιδιών, μηχανικών με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, που σταδιοδρομούν στην Ελλάδα, γιαγιά 4 εγγονών

Το προσωπικό της ενδιαφέρον, είναι να βοηθήσει εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να αυξήσουν τις γνώσεις, την ανθεκτικότητα και την ψυχραιμία τους, για να ανταπεξέλθουν στο γονικό έργο, που απαιτεί η αξιοβίωτη ζωή στον 21ο αιώνα.