#vrilissiaporeiaefthinis

Κλωνάρη Ειρήνη (Ρένα)

Φυσικοθεραπευτής - Ιδιοκτήτης Holistic Hands Βριλησσίων

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα σε επταμελή οικογένεια, κόρη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Ιωάννη Κλωνάρη .
Κατοικώ στα Βριλήσσια από το 1974, όταν ακόμα ήταν Κοινότητα.
Ήμουν Βιοτέχνης ενδυμάτων από το 1974 έως το 2001 στον Δήμο της Αθήνας .
Εργάστηκα από το 2005 έως το 2012 στην Λέσχη Φιλίας Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΑΠΗ) Δήμου Βριλησσίων.
Από την παιδική μου ηλικία ευαισθητοποιήθηκα σε δύσκολες εποχές λόγω των μεγάλων ανισοτήτων που αντιμετώπιζε περισσότερο τότε η γυναίκα ,στον χώρο της οικογένειας και της εργασίας στην Κοινωνία.
Συμμετείχα ενεργά σε κοινωνικούς αγώνες και ασχολήθηκα ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου της Αθήνας από το 1998 έως το 2002 , ως 1η εκλεγμένη Διαμερισματική σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα δίπλα στον αείμνηστο Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Μπέη, οραματιστή για την ποιότητα της καθημερινής ζωής στην πόλη , από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι σήμερα στην χώρα μας, και τον ανεξάρτητο τότε συνδυασμό του «Κίνημα για την Αθήνα».
Από την θητεία μου μαζί του όλα αυτά τα χρόνια, απέκτησα την εμπειρία της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης. Οι προτάσεις του και οι παρεμβάσεις μας ήταν πάντοτε ρηξικέλευθες, μετέφεραν γνώσεις, πρότυπα, ιδέες από τις δημοκρατικές κατακτήσεις της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης. Η βάση των νεωτεριστικών του προτάσεων ενσωματώθηκε στο Δημοτικό μας Δίκαιο με τον ν.1270/1982.
Είμαι πάντα ευγνώμων γι αυτό το πηγαίο μάθημα αυτοδιοίκησης.
Το ίδιο όραμα και έμφαση που δίναμε τότε στις υποδομές της καθημερινής ζωής στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και στο ανθρώπινο πρόσωπο της γειτονιάς, βρήκα στην κα Βούλα Αρσένη-Λάμπρου, την οποία ξεχώρισα . Μου έκανε εντύπωση η πηγαία καλοσύνη της, η προσήνεια της με μεστό και γλαφυρό λόγο, το πραγματικό πάθος της για την Αυτοδιοίκηση , ο ενθουσιασμός της για την πόλη και τον άνθρωπο.